ISTANBUL

I S T A N B U L - DAN PRIMIRJA AUTOBUSOM
5 DANA (2 noćenja)
Termin putovanja
08.11-12.11.2019
CENA 95 e

Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN –Polazak iz Beograda sa parkinga po dogovoru u 16.00h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i granicnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.
2. DAN – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji vodiča pratioca ...nakon panoramskog razgledanja i upoznavanja sa Istanbulom odlazak u hotel.Smeštaj u hotelu .Slobodno vreme za individualnu šetnju i odmor. Noćenje.
3. DAN – Doručak. Polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave Džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, pa džamije a sada muzeja stare skoro 1500 godina), Topkapi palate ( velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih Sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika) , Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Nakon razgledanja slobodno vreme za individualnu setnju i šoping.Individualni povratak u hotel.Mogućnost odlaska na tursko veče (nezaboravan show sa plesačicama, folklornim ansamblima, bacačima noževa i večerom sa dva pica). Noćenje.
4. DAN – Doručak. Pakovanje stvari i polazak na Fakultativni izlet: Krstarenje Bosforom (obilazak Istanbula sa vode gde ćete videti najraskošnije vile, dvorce i letnjikovce najbogatijih ljudi kako u Turskoj tako i u svetu) sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku, obilazak Carigradske Patrijaršije i zidina, poseta Taksimu ( najveći trg u Istanbulu) i ulici Istiklal (shopping ulica) ili slobodno vreme. Pre polaska organizovana poseta tržnom centru HISTORIA. Polazak u Beograd u večernjim časovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa usputnim zadržavanjima radi obavljanja carinskih formalnosti.
5. DAN – Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :

• autobuski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd
• hotel u Istanbulu na bazi dva noćenja sa doručkom (dvokrevetne i trokrevetne sobe, oblast Laleli/Aksaray)
• organizacija i vođstvo puta

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

• ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove
• Fakultativni izleti (krstarenje Bosforom sa posetom carigradskoj Patrijaršiji -20 evra, razgledanje grada sa lokalnim vodičem i ulaznicama po programu -45 evra, tursko veče 30 evra, Dolmabahce palata sa ulaznicom i lokalnim vodicem -30 evra,)
• međunarodno osiguranje.
Napomene u vezi smeštaja:
Zvanična potvrda hotela u kom će biti obezbeđen smeštaj za grupu, na bazi navedene usluge, u skladu sa najavljenom kategorijom i lokacijom, dobija se najranije 5 dana pred polazak na putovanje.
U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni.
Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:

• U dinarskoj protivvrednosti po srednjem NBS na dan plaćanja
• prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15 dana pre puta (gotovinski ili platnim karticama)
• prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak na rate deponovanim čekovima, poslednja rata 2 meseca posle putovanja
• platnim karticama – VISA, VISA ELECTRON, MASTER, MAESTRO, DINA

POPUSTI I DOPLATE:

• doplata za jednokrevetnu sobu - 40€

NAPOMENE:

• Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
• Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.
• Mimimalni broj putnika za realizaciju putovanja 45,u slucaju manjeg broja ,krajni rok za obavestenje o otkazu aranzmana 5 dana pre polaska
• U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave.Potpisivanjem ugovora putnik je duzan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguce
• Obaveza putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument .Organizator ne snosi odgovornost za neispranost pasosa,i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione sluzbe ne odobre ulazak putnika u zemlju.Putnik sam snosi troskove svog povratka u Srbiju
• Za ulazak u Tursku rok vazenja putne isprave mora biti najmanje jos 6 meseci od dana ulaska u zemlju

Program putovanja Istanbul - Broj 1 od 20.09.2019