ISTANBUL - KUMBURGAZ

I S T A N B U L - KUMBURGAZ

AUTOBUSOM 7 DANA (4 noćenja)

Termin putovanja 10.11-16.11.2020.


Istanbul - najveći i najvažniji grad u Turskoj. Nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa Balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more. Jedini je grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta. U davna vremena poznat kao Konstantinopolj ili Konstantinov grad, kasnije Carigrad, a danas Istanbul, predstavlja najjače ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor, a ujedno i veoma zanimljiv turistički centar.

PROGRAM PUTOVANJA:
1. DAN –Polazak iz Beograda sa parkinga po dogovoru 18 h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.
2. DAN – Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Istanbula u pratnji lokalnog i vodiča pratioca , odlazak na vidikovac u Azijskom delu -Camlidze ...nakon panoramskog razgledanja i upoznavanja sa Istanbulom odlazak u hotel. Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme za individualnu šetnju i odmor. Noćenje.
3. DANDoručak. Polazak na fakultativno razgledanje Istanbula sa lokalnim vodičem na srpskom jeziku. Obilazak Plave džamije (jedne od tri najveće i najlepše džamije u islamskom svetu), Svete Sofije ( nekada najveće pravoslavne crkve na svetu, stare skoro 1500 godina), Topkapi palate ( velelepne sultanske palate gde je živela većina turskih sultana sa riznicom dragulja, dijamanata, zlata i ostalih poklona koje je sultan dobijao od svojih vazala i podanika) , Rimski Hipodrom (ogromnog platoa gde su se za vreme starog Rima održavale trke dvokolica). Nakon razgledanja, slobodno vreme za individualnu šetnju i šoping. Individualni povratak u hotel.Mogućnost odlaska fakultativno do „Devojačke kule“ . Noćenje.
4. DANDoručak.Fakultativni obilazak Prinčevskih ostrva poznata su i kao Adalar (na turskom: arhipelag). Ostrva se nalaze na severoistoku Mramornog mora, 20-ak kilometara od Istanbula. To je grupa od 9 ostrva, od kojih su 4 sa Istanbulom povezana, ta ostrva su: Bujukada, Hejbelida, Burgazada i Kinaliada. Ostrva su dobila ime „Prinčevska“ jer su još vizantijski carevi na njih slali u egzil neposlušne prinčeve, pretendente na presto, žene i princeze, patrijarhe i ostale političke protivnike. Ono što je za ova ostrva specifično je da su motorna vozila zabranjena, a mogu ih koristiti samo policija, hitna pomoć i vatrogasci. Ostrvo Bujukada je najveće od 4 ostrva koja su otvorena za turiste. Površina ostrva je 5,4 km i boravak na njemu je izuzetno prijatan zbog obilja šumskog zelenila i odlične klime. Na ostrvu ima dosta manjih hotela i istorijskih građevina poput crkve Aja Jorgi (Sveti Đorđe) iz 6. veka i Hamidij džamije koju je izgradio sultan Abdulhamit II. Povratak u popodnevnim satima i slobodno vreme. Fakultativna večera na brodu koji plovi Bosforom uz muzički program i trbušne plesačice .Noćenje.
5. DANDoručak . Pakovanje stvari. Slobodno vreme ili polazak na Fakultativni izlet: Park minijatura , obilazak Fatih Sultan Mehmedove džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac Pierr Loti odakle se pruža neverovatan pogled na Zlatni rog. Slobodno vreme.U popodnevnim satima krećemo za Kumburgaz , letovalište na Mramornom moru ,smeštaj u hotel.Hotel je poznat po ogranizaciji večeri sa turskom muzikom i trbušnim plesačicama ,pa se i vi možete opustiti uz ovaj program koji se završava sa vatrometom( slobodan je ulaz ,piće i večera po želji se plaća). Noćenje.
6. DANDoručak .Napuštanje hotela .Odlazak do letovališta Silivri ,slobodno vreme za obilazak prelepog gradića sa interesantnim trgovima i dugačkim šetalištem .Posle ručka polazak za Srbiju.
7. DAN – Dolazak u Beograd u noćnim satima.

HOTELCENA
HOTEL BENLER 4*
1/2, 1/3, 1/4
159 evra
HOTEL KECIK 3*
1/2, 1/3, 1/4
139 evra


U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO :
autobuski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd
hotel u Istanbulu na bazi tri noćenja sa doručkom (dvokrevetne i trokrevetne sobe, oblast Laleli/Aksaray)
hotel u Kumburgazu na bazi jednog noćenja sa doručkom(dvokrevetne i trokrevetne sobe)
organizacija i vođstvo putnika

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:
Međunarodno putno osiguranje ulaznice za posetu muzejima i ostale individualne troškove

FAKULTATIVNI IZLETI PO PROGRAMU :
• Pešačka tura – 35 e - Trg Teodosija i Konstantina , Hipodrom,Plava džamija,Aja Sofija,Topkapi palata
• Prinčevska ostrva- 20 e- Obilazak u pratnji lokalnog vodiča
• Tursko veče na brodu -35e -Plovidba 4 sata sa večerom i programom
• Park minijatura - 15 e – sa obilaskom tubea Mehmed Paše Sokolovića i vidikovac Pierr Loti
• Devojačka kula -10 e - cena obuhvata brodsku kartu i uslugu vodiča
NA ZAHTEV KLIJENATA
• Dolmabahce palata -30 e- ulaznice u pratnji lokalnog vodiča
• Krstarenje Bosforom i Carigradska Patrijaršija- 25e

SMEŠTAJ
Laleli-Istanbul
Hoteli se nalaze u blizini Bazara,Istanbulskog Univerziteta, pozicioniran u centru starog dela Istanbula na 10-tak minuta hoda od Svete Sofije, Plave džamije, Topkapi palate. Hotel ima restoran na poslednjem spratu sa prelepim pogledom na Bosfor, lobby bar i bar. Svaka soba ima satelitsku TV, klimu, direktnu telefonsku liniju, frižider, radio, mini bar i kupatilo sa fenom za kosu.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA:
U dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan plaćanja
prilikom rezervacije akontacija u iznosu od 30%, ostatak najkasnije 15 dana pre puta
Odloženo jedan ček (5.000,00 din) sa dospećem 15 decembar, a razlika do pune cene u gotovini pre puta

NAPOMENE:
• Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti ). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije
Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Turske.
Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 putnika da bi se isti realizovali.
U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
• Putnicima je dozvoljena jedna torba standardnih dimenzija i jedan ručni prtljag. Putnici sami odgovaraju za sadržaj stvari u koferima.
Turistička agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenim ugovorom o putovanju.
Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 70. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
Raspored sedenja u autobusu po redosledu prijave. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.