EDIPSOS - USKRS

USKRS U GRČKOJ 2020
METEORI –EDIPSOS-PROKOPI (CRKVA JOVANA RUSA)-CHALKIDA-ATINA-SOLUN
Termin: 14.04.-20.04.2020.
CENA ARANŽMANA: 150 €


1. ( 14.04. ) dan BEOGRAD. Polazak iz Beograda sa dogovorenog mesta u poslepodnevnim satima, vožnja sa usputnim pauzama radi odmora I regulisanja carinskih formalnosti.

2. ( 15.04. ) dan METEORI – EDIPSOS. Dolazak u Kalambaku, odlazak na Meteore. Mistične stene Meteora nalaze se na prelazu ravne Tesalije i Pindskih planina, iznad sela Kalambaka.. Nakon posete Meteorima ,nastavak putovanja do Glife, ukrcavanje na trajekt I odlazak na Eviu, poznatu grčku banju Edipsos. Smeštaj u hotel, slobodno vreme. Noćenje.

3. (16.04. ) dan EDIPSOS. Doručak. Šetnja I upoznavanje banje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.kupanje na termalnim plazama. Uvece druzenje Noćenje.

4. (17.04.) dan EDIPSOS. Doručak. Šetnja I upoznavanje banje. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Banja Edipsos poznata je po termalnim izvorima, gde voda, temparature od 30 do 70 stepeni, izvire iz kamena na obali mora. Jedan od deset najpoznatijih spa hotela u Evropi, Terma Sila Spa nalazi se u centru banje. U rimskom periodu, poznatu grčku banju su posetili i rimski imperatori : Hadrijan, Sula i Marko Aurelio. Noćenje.

5. ( 18.04. ) dan EDIPSOS – MANASTIR SV. JOVANA RUSA- CHALKIDA-ATINA. Doručak. Celodnevni fakultativni izlet do Atine sa posetom crkve Sv. Jovana Rusa I Chalkide, ili slobodno vreme za individualne aktivnosti. Izlet Atina:Polazak iz Edipsosa posle doručka( rani doručak), odlazak do manastira Sv. Jovana Rusa koji se nalazi na 50 km od Edipsosa, u mestu Prokopi. Crkva je jedno od najposećenijih svetih mesta u Grčkoj. Mošti sveca se I danas nalaze u velikoj crkvi, u impresivnoj građevini sa dva velika zvonika. Za Svetog Jovana Rusa vezuju se mnogobrojna čuda i uslišene molitve vernika. Pored glavne crkve možete uzeti sveto ulje i vodu, za koje se veruje da su čudotvorne. Nastavak putovanja do Atine preko Chalkide, glavnog grada ostrva gde pravimo pauzu I obilazimo most gde voda 6 sati teče na jednu a 6 sati na drugu stranu. Dolazak u Atinu, razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča: trgovi Omonija I Sintagma, vožnja ulicom Filelinon pored Ruske crkve i crkve Svetog Pavla, raskošne Nacionalne bašte sa više od 200 vrsta mediteranskog rastinja, Hadrijanovog slavoluka, hrama posvećenog Zevsu Olimpskom, čuvenog stadiona Kalimarmaro i nekadašnje predsedničke palate. Odlazak na Akropolj. Obilazak hramova Partenon, Erehtejon i Atine Nike unutar prostora Akropolja sa detaljnim objašnjenjima. U nastavku vožnja pored Akademije, Univerziteta i Nacionalne biblioteke, tri prelepe neoklasične gradjevine.Polazak iz Atine u 18:00 h. Dolazak u Edipsos u večernjim satima.Noćenje.

6. (19.04.) dan EDIPSOS. Doručak . Odlazak na Vaskršnju liturgiju I pričest u gradu Edipsos. Slobodno vreme .Fakultativni odlazak na “Grcko vece “ u taverni .Noćenje.

7. (20.04 ) dan EDIPSOS- SOLUN. Doručak. Napuštanje hotela, polazak za Solun. Trajektom sa Evije do Glife I autoputem do Soluna. Dolazak u Solun, panoramsko razgledanje grada: Via Egnacia, Bela kula, Helexpo, Galerijev Slavoluk, Rotonda, Aristotelov trg, crkva svetog Dimitrija, odlazak do Zejtinlika- srpskog vojničkog groblja, povratak u centar grada, slobodno vreme. Polazak za Srbiju u poslepodnevnim satima.

8. (21.04.) dan BEOGRAD. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

U cenu uključeno:
- Prevoz autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji, sa plaćenim trajektom.
- Smeštaj u hotelu Galaxy ** i Anesis** u Edipsosu na bazi 5 noćenja sa doručkom,
- Razgledanje po programu METEORI, SOLUN
- Turistički vodič pratilac tokom putovanja
- Troškovi organizacije

U cenu nije uključeno :

- Putno zdravstveno osiguranje
- Ulaznice – Meteori 3€, Akropolj 20€
- Individualni troškovi.

NAČIN PLAĆANJA: Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS, u 12 mesečnih rata počev od januara 2020.

OPIS HOTELA:
Položaj: Hotel Galaxy**i Anesis*** nalaze se u centru mestu Lutra Edipsos, u neposrednoj blizini termalnih izvora.
Sve smeštajne jedinice poseduju kupatilo sa kadom ili tuš kabinom, fen, toaletnu kozmetiku, klimu, frižider, telefon, TV.
Usluga: Noćenje sa doručkom.
Sadržaj: WiFi (bez doplate), parking.

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:
Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika.
Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije...
Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja.
Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.
Minimum 25 putnika za realizaciju.
Izlet Atina(Jovan Rus ,Halkida ) 25 € - bez ulaznice za Akropolj ( 20 €),
Grcko vece 26 €

U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.


Minimum za organizaciju putovanja 50 plativih putnika

Program putovanja Edipsos - Broj 4-1 od 01.01.2020